روانشناسی خرید افراد!


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



وبلاگ رو چطور ارزیابی میکنید؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


آمار وبلاگ:
 

بازدید امروز : 36
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 44
بازدید ماه : 74
بازدید کل : 13726
تعداد مطالب : 239
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1

 

 

    کنار آن، از این افراد خواسته شد پرسشنامه‌هایی را پر کنند تا شخصیت آنها براساس مدل «5 گروه بزرگ شخصیتی» مشخص شود.

 

     سپس محققان خرید هر فرد را با ویژگی اصلی شخصیت او تطبیق دادند و متوجه شدند افراد بیشتر خریدهایی می‌کنند که با شخصیت آنها متناسب باشد.

 

     به‌عنوان مثال، افراد برونگرا در سال، ۵۲ پوند بیشتر از افراد درونگرا پول صرف بیرون رفتن شبانه می‌کردند یا فرد فوق‌العاده خودآگاه در سال، ۱۲۴ پوند بیشتر از فرد کم‌خودآگاه پول صرف سلامت و آمادگی جسمانی کرده بود. ساندرا متز، یکی از پژوهشگران این تحقیق می‌گوید: «در گذشته تحقیقات ارتباط ضعیفی بین پول و سعادت کلی فرد یافته بودند اما تحقیق ما زمینه تازه‌ای فراهم کرده. ما با کندوکاو در حساب بانکی واقعی افراد نشان دادیم که پول خرج کردن وقتی متناسب با شخصیت و نیازهای روانی فرد باشد، می‌تواند باعث احساس رضایت و خوشحالی شود

 

 

 

 گروه بزرگ شخصیت 

 ۱- نوگرا؛ در مقابل سنتی و محافظه‌کار: این افراد تخیلی فعال دارند، هنر، زیبایی و زیبایی‌شناختی برایشان مهم است، به احساسات درونی خود توجه نشان می‌دهند، اهل تنوع و تجربه‌های تازه هستند و کنجکاوی‌های فکری و فرهنگی دارند.

     ۲- خودآگاه؛ در مقابل آسان‌گیر و بی‌خیال: دقیق، باملاحظه‌، هوشیار، کارآمد و منظم که وظیفه و مسوولیت را جدی می‌گیرد.

     ۳- برونگرا؛ در مقابل درونگرا: پرانرژی، اهل معاشرت و بیرون رفتن و حرف زدن و علاقه‌مند به جمع.

     ۴- سازگار؛ در مقابل رقابت‌جو: گرم، دلسوز، مهربان، اهل مراعات دیگران، اهل همکاری و همراهی.

     ۵- عصبی؛ در مقابل آرام: دچار اضطراب، ترس، نگرانی، حسادت، درماندگی و تنهایی.

     محققان بر این باورند که نتایج تحقیق آنها کاربرد وسیعی دارد، مثلا برای خریدهای اینترنتی که موتورهای جستجو با تحلیل رفتار کاربر به او کالا یا خدماتی را برای خرید پیشنهاد می‌کنند، به جای پیشنهاد خرید کالا برای بالا بردن تعداد کلیک، می‌توان کالاهایی به فرد پیشنهاد کرد که باعث بهبود سلامت و رضایت او می‌شود. پژوهشگران برای تایید یافته‌های خود آزمایش دیگری انجام دادند؛ آنها به افراد شرکت‌کننده در تحقیق، بُن خرید کالا دادند که می‌توانستند آن را در کتابفروشی یا در مرکز خرید خرج کنند. وقتی افراد برونگرا بن را در مرکز خرید خرج می‌کردند، بسیار خوشحال‌تر از افراد درونگرایی بودند که مجبور شدند وقت خود را در مرکز خرید بگذرانند و برعکس، افراد درونگرایی که به کتابفروشی رفتند، بسیار خوشحال‌تر از افراد برونگرایی بودند که بن خود را در کتابفروشی خرج کردند. ساندرا متز می‌گوید: «یافته‌های ما این موضوع را مطرح می‌کند که پول خرج کردن برای محصولاتی که به ما کمک کنند شخصیت خود را نشان دهیم، به اندازه شغل، محل سکونت یا حتی دوستان و شریک زندگی مناسب در سلامت و رفاه ما نقش دارد.» او ادامه می‌دهد: «با رسیدن به درکی دقیق‌تر از ارتباط پول خرج کردن و سعادت، ما امیدواریم بتوانیم به افراد برای انتخاب‌های کوچک زندگی روزمره توصیه‌هایی بسیار شخصی‌تر ارائه دهیم.»

منبع: هفته نامه سلامت




:: موضوعات مرتبط: مطالب روان شناسی , مطالب روانشناسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 682
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : علی نظری
ت : شنبه 2 دی 1396
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');